Alles over darts

Darts, wie kent het niet? Het spel dat gespeeld wordt met drie pijltjes en een dartbord. Er is vaak discussie over of darten nou een sport is of niet, maar het is zeker dat darten heel wat oefening, concentratie en inspanning vergt. Bij darten speel je met twee spelers tegen elkaar en begin je met 501 punten. Bij iedere beurt worden het aantal punten dat je gooit er vanaf getrokken tot je uiteindelijk op 0 uitkomt. Hiervoor moet je dus goed kunnen hoofdrekenen en het is ook een kunst om precies op 0 uit te komen. De laatst gegooide pijl moet namelijk ook altijd een ‘dubbel’ zijn.

Leuke weetjes over darts

Vrijwel iedereen weet wel wat darts is, maar er zijn een heleboel mensen die bijvoorbeeld de precieze spelregels niet kennen. Tevens zijn er nog meer leuke weetjes over darts die veel mensen die niet echt met darts bezig zijn waarschijnlijk niet kennen. Zo kunnen de dartpijlen verschillende gewichten hebben. Het gewicht van een dartpijl kan namelijk tussen de 18 en 30 gram liggen. De meest gangbare gewichten liggen echter tussen de 20 en 26 gram. Daarnaast kan de lengte van de shafts ook verschillen. Zo zijn er kleine en langere shafts en kunnen deze gemaakt zijn van verschillende materialen.

Waar koop je dartartikelen?

Ben je nou enthousiast geraakt over darten en wil je het graag zelf gaan proberen? Dan moet je natuurlijk eerst een dartbord en dartpijlen aanschaffen. Dit zijn de basisbenodigdheden om te beginnen met darten. Daarnaast zijn er nog veel meer dartartikelen verkrijgbaar, zoals dartmatten, surrounds, scoreborden en dartbord verlichting. Een goede webshop om deze spullen te bestellen is Dartshopper.nl. Hier vind je werkelijk alles wat je nodig hebt op het gebied van darten. Tevens is alles scherp geprijsd en direct leverbaar. Klik hier om de website te bezoeken.

 

>>Wat voor sportkampen zijn er?

About the author : Michael